فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال پنجم شماره 56 (بهار 1401)

  • جلد اول
  • تاریخ انتشار: 1401/01/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی جعفری، عاطفه ملکی*، رضا بیداروند صفحات 1-17
    در این پژوهش به بررسی تاثیر متغیرهای کلان اقتصادی بر رابطه بین قابلیت مقایسه صورتهای مالی و ساختار سررسید بدهی در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. نمونه آماری پژوهش که به روش حذف سیستماتیک انتخاب شده است، شامل 114 شرکت از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1392 تا 1398 می باشد. پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی است و جهت آزمون فرضیه های پژوهش از رگرسیون چندمتغیره و داده های ترکیبی استفاده شده است. نتیجه آمون فرضیه تحقیق نشان می دهد که فقط عرضه پول بر رابطه بین قابلیت مقایسه جریانهای نقدی و ساختار سررسید بدهی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: قابلیت مقایسه صورتهای مالی، ساختار سررسید بدهی، متغیرهای کلان اقتصادی
  • فاطمه رازمنش* صفحات 18-30
    وجه نقد نقش بسزایی در بقا و ادامه حیات واحد تجاری دارد. شرکت ها اگر نقدینگی کافی برای سرمایه گذاری های احتمالی آتی داشته باشد متحمل هزینه های معاملاتی مربوط به تبدیل دارایی ها به وجه نقد و یا هزینه تامین مالی از خارج شرکت نخواهد شد و قادر خواهد بود سریعا به تغییرات بازار پاسخ دهد. پس شرکت ها برای ماندگاری در رقابت از سطح نگهداشت وجه نقد بیشتری استفاده می کنند. از طرفی در شرایط رکود اقتصادی، واحد تجاری برای حفظ سطح رقابت خود ترجیح می دهد برای دستیابی به اهداف یا حفظ تراز نقدی خود برای تحمل شوک های منفی بازارهای سرمایه خارجی، وجوه نقد خود را ذخیره کند. اما به دلیل نبود شواهد علمی و تجربی مناسب، پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین رقابت در بازار محصول و سطح نگهداشت وجه نقد شرکت با تاکید بر اثر تعدیلگری چرخه تجاری می پردازد. در همین راستا نمونه ای مشتمل بر 130 شرکت پذیرفته در بورس اوراق بهادار طی بازه زمانی 1391 - 1396 انتخاب و آزمون شده است. نتایج با استفاده از روش رگرسیون چند متغیره نشان می دهد که رقابت در بازار محصول منجر به افزایش میزان سطح نگهداشت وجه نقد می شود و همچنین، نتایج فرضیه دوم نشان داد چرخه تجاری تاثیر تعدیلگری بر رابطه بین رقابت در بازار محصول و افزایش میزان سطح نگهداشت وجه نقد ندارد.
    کلیدواژگان: چرخه ی تجاری، رقابت در بازار محصول، سطح نگهداشت وجه نقد
  • فرزین خوشکار، سارا سرشار* صفحات 31-43
    اعتماد بیش ازحد به عنوان یک پدیده روانشناختی، مدیران عامل را وادار به اتخاذ تصمیمات استراتژیک خارق العاده ای می کند که در نهایت بر نتایج سازمانی تاثیر می گذارد. هدف این تحقیق بررسی نقش ویژگی های روانشناختی مدیران بر رابطه بین مالکیت شرکت های خانوادگی و سرمایه گذاری تحقیق و توسعه هست. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی بوده و از بعد روش شناسی همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 146 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده در دوره ی زمانی 8 ساله بین سال های 1392 تا 1399 مورد تحقیق قرار گرفتند. روش مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای بوده و داده های مربوط برای اندازه گیری متغیرها از سایت کدال و صورت های مالی شرکت ها جمع آوری شده و سپس برای آزمون فرضیه های پژوهش از نرم افزار ایویوز استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد بین مالکیت شرکت های خانوادگی و سرمایه گذاری تحقیق و توسعه رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین ویژگی های روانشناختی مدیران (بیش اعتمادی مدیریت) بر رابطه بین مالکیت شرکت های خانوادگی و سرمایه گذاری تحقیق و توسعه تاثیر مثبت و معنی دار دارد.
    کلیدواژگان: مالکیت خانوادگی، سرمایه گذاری تحقیق و توسعه، بیش اعتمادی مدیران
  • زینب شجاعی*، محسن احمدی صفحات 44-57
    یکی از مفیدترین معیارهای ارزیابی عملکرد و همچنین پیش بینی ارزش سهام شرکت معیار ارزش افزوده بازار می باشد. ارزش افزوده بازار حاصل ارزش فعلی طرح های گذشته و سودآوری اتی شرکت می باشد و نشان می دهد که شرکت چگونه به طور موفقیت آمیزی سرمایه اش را به کار گرفته و فرصت های سودآور آینده را پیش بینی و برای دستیابی به آن ها برنامه ریزی کرده است و از آنجایی که بهبود شفافیت مالی منجر به بهبود مسایل سرمایه گذاری می شود. از این رو هدف پژوهش بررسی این موضوع است که آیا کیفیت گزارشگری مالی بر ارزش افزوده بازار شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر دارد؟ جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین بازه زمانی 1393 تا 1399 هست و با نمونه مشتمل بر 120 شرکت و رگرسیون خطی چند متغیره به بررسی این موضوع پرداخته شد که نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد کیفیت گزارشگری مالی بر ارزش افزوده بازار تاثیر معنادار و مستقیمی دارد یعنی به نوعی با افزایش کیفیت گزارشگری مالی، ارزش افزوده بازار شرکت ها نیز افزایش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: کیفیت گزارشگری مالی، ارزش افزوده بازار، اقلام تعهدی
  • حمید رستمی جاز، فروزان بهرمن* صفحات 58-71
    در این تحقیق تاثیر ویژگی مدیران بر رابطه بین رفتار سرمایه گذار و سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور تعداد 130 شرکت طی بازه زمانی 1390 الی 1399 مورد بررسی قرار گرفت. داده های مالی مورد نیاز با مراجعه به صورت های مالی و نرم افزارهای مالی استخراج و توسط نرم افزار اکسل تلخیص، طبقه بندی شده و محاسبه و در نهایت از طریق نرم افزار Eviews با بهره گیری از رگرسیون چند متغیر تجزیه وتحلیل گردید. یافته ها نشان داد که بین رفتار سرمایه گذار و تصمیمات سرمایه گذاری مدیریت رابطه معناداری وجود دارد. تصدی و سواد مالی مدیریت بر رابطه بین رفتار سرمایه گذار و تصمیمات سرمایه گذاری مدیریت تاثیرگذار نیستند.
    کلیدواژگان: رفتار سرمایه گذار، تصمیمات سرمایه گذاری، مدیریت، سواد مالی مدیریت
  • فرزین خوشکار، اشکان سهرابی* صفحات 72-88
    هدف از این تحقیق بررسی بررسی رابطه درماندگی مالی و محدودیت های مالی با مقررات (مفاد) اعتبار تجاری می باشد. پژوهش انجام شده ازنظر نوع هدف، جزء پژوهش های کاربردی است و روش پژوهش از نظر ماهیت و محتوایی علت و معلولی می باشد. انجام پژوهش در چارچوب استدلالات قیاسی- استقرایی صورت گرفته و برای تجزیه وتحلیل فرضیه ها از تحلیل پانلی استفاده شده است. برای جمع آوری اطلاعات، از داده های 146 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1392-1399 استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که بین درماندگی مالی شرکت و حساب های پرداختنی به کل دارایی ها رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد؛ بین درماندگی مالی شرکت و حساب های دریافتنی به کل دارایی ها رابطه معنادار و منفی وجود دارد؛ بین محدودیت مالی شرکت و حساب های دریافتنی به کل دارایی ها رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؛ اما بین محدودیت مالی شرکت و حساب های پرداختنی به کل دارایی ها رابطه معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: درماندگی مالی، محدودیت های مالی، اعتبار تجاری
  • امنه گرامی*، نرجس شهری، فاطمه عابدی، عاطفه احمدی صفحات 89-101

    پژوهش حاضر در پی یافتن تاثیر روابط مشتری و تامین کننده و هزینه بدهی در کارخانه قند شهرستان اقلید است. به منظور پاسخگویی به سوال های پژوهش و نیز تحقق اهداف پژوهشی، پس از بررسی ادبیات پژوهش و یافتن ابعاد مختلف متغیرهای مدیریت زنجیره تامین و نیز مدیریت ارتباط با مشتری، طرح پژوهش و روش پژوهش مشخص گردید و پس از تعاریف عملیاتی و ساختن پرسشنامه سنجش ابعاد متغیرهای مذکور 260 نفر از کارکنان بخش های مختلف کارخانه قند اقلید انتخاب شده و به آن ها پرسشنامه ارایه شد. با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری (لیزرل) مدل های ساختاری مختلفی اجرا گردید تا اینکه بهترین مدل ساختاری از بین مدل های اجرا شده انتخاب گردید. پس از اجرای مدل، مدل نهایی پژوهش که شاخص های برازش بهتری نسبت به دیگر مدل ها داشت انتخاب شد. نتایج بدست آمده نشان می دهد همه متغیرهای تشریح شده و ارتباطات مابین آن ها بصورت مستقیم است که با تقویت و بهینه شدن هر یک از آن ها متقابلا متغیر دیگر بهبود می یابد. بطور مثال با افزایش میزان اعتماد در مدیریت زنجیره تامین، حفظ و مراقبت از مشتری بهبود پیدا می کند و همچنین بطور متقابل بهبود در مراقبت از مشتری منجر به افزایش اعتماد در مدیریت زنجیره تامین و کاهش بدهی خواهد شد. بنابراین ابعاد مختلف مدیریت ارتباط با مشتری و مدیریت زنجیره تامین و هزینه بدهی بصورت هم نیروزایی بر یکدیگر تاثیر گذاشته و یکدیگر را تقویت می کنند.

    کلیدواژگان: مدیریت رنجیره تامین، مدیریت ارتباط با مشتری، هزینه بدهی، مدل سازی معاملات ساختاری
  • عبدالله شفیعی نسب*، محسن احمدی صفحات 102-114

    بحث حساسیت سرمایه گذاری یکی از موضوعاتی است که اخیرا مورد توجه محققین مالی قرار گرفته است. این ادبیات به طور واضح تر با ادبیات تامین مالی و ادبیات سرمایه گذاری مرتبط است. هر تراکنش شرکت خاص میزان منحصری ریسک اقتصادی و عدم قطعیت قانون مالیات را داراست؛ و مادامی که تراکنش بین ریسک اقتصادی و عدم قطعیت قانون مالیاتی در خصوص راهبردهای مالیاتی کلی شرکت افزایش می یابد، ریسک مالیاتی کلی شرکت نیز بالا می رود. جزء اقتصادی از تصمیمات، عمل ها با عکس العمل های توسط مالیات دهندگان (مسیولین مالیاتی) که منجر به بازدهی مالیاتی پیش بینی نشده می شود. هدف تحقیق بررسی تاثیر ریسک مالیاتی بر حساسیت سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بود در تحقیق حاضر داده های مربوط به 110 شرکت در دوره زمانی 1394-1399 برابر با 660 مشاهده (سال-شرکت) با استفاده از رگرسیون حداقل مربعات تعمیم یافته مورد تحلیل قرار گرفت که نتایج نشان داد ریسک مالیاتی بر حساسیت سرمایه گذاری تاثیر مستقیم و معناداری دارد یعنی به عبارتی با افزایش ریسک مالیاتی، حساسیت سرمایه گذاران نیز بیشتر می گردد

    کلیدواژگان: ریسک مالیاتی، اجتناب مالیاتی، حساسیت سرمایه گذاری
  • فرزین خوشکار، میر اکبر بهنژاد*، میترا بویه زاده صفحات 115-128

    برخی تغییرات در اظهارنظر حسابرسی را ممکن است بهتر و یا بدتر از سایر اظهارنظرها دانست. مطابق با تغییر جهت این اظهارنظرها، احتمالا تاثیر آن بر کیفیت گزارش های مالی می تواند متغیر باشد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر حسابرسی داخلی بر رابطه بین تغییر اظهارنظر حسابرس و کیفیت گزارشگری مالی می باشد. روش آزمون فرضیه پژوهش مدل رگرسیون چند متغیره در مجموعه داده های ترکیبی است جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 146 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده در دوره ی زمانی 9 ساله بین سال های 1391 تا 1399 مورد تحقیق قرار گرفتند. روش مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای بوده و داده های مربوط برای اندازه گیری متغیرها از سایت کدال و صورت های مالی شرکت ها جمع آوری شده و سپس برای آزمون فرضیه های پژوهش از نرم افزار ایویوز استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد تغییر اظهارنظر حسابرس بر کیفیت گزارشگری مالی تاثیر منفی و معنی داری دارد؛ اما حسابرسی داخلی بر تاثیر تغییر اظهارنظر حسابرس بر کیفیت گزارشگری مالی تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: حسابرسی داخلی، تغییر اظهارنظر حسابرس، کیفیت گزارشگری مالی
  • جواد عین آبادی، مریم سلیمانی پوریا* صفحات 129-144

    دستکاری گزارش های مالی متاثر از عوامل رفتاری و غیر رفتاری است یکی از عوامل رفتاری، ویژگی های شخصیتی ماکیاولیسم و خود شیفتگی است. در علم روانشناسی، این دو رفتار را ویژگی های تاریک شخصیتی می نامند که می تواند درستکاری و رفتار مطلوب افراد را تحت تاثیر قرار دهد. بر همین اساس این تحقیق به دنبال بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی مدیران بر تمایل به دستکاری گزارش های مالی می باشد. در این تحقیق تعداد 118 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1399-1398 بررسی شده است. جهت آزمون فرضیه ها از مدل های رگرسیون پولد استفاده شده، نتایج تحقیق حاکی از این است که ویژگی های شخصیتی ماکیاوالیسم و خود شیفتگی مدیران بر تمایل به دستکاری گزارش های مالی تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: ماکیاوالیسم، خودشیفتگی مدیران، تمایل به دستکاری، گزارش های مالی، مدل های رگرسیون پولد
|
  • Ali Jafari, Atefeh Maleki *, Reza Bidarvand Pages 1-17
    In this study, the effect of macroeconomic variables on the relationship between comparability of financial statements and debt maturity structure in Tehran Stock Exchange has been investigated. The statistical sample of the research, which has been selected by systematic elimination method, includes 114 companies among the companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 1392 to 1398. The research is descriptive-correlational and multivariate regression and combined data have been used to test the research hypotheses. The result of the research hypothesis shows that only the money supply affects the relationship between the comparability of cash flows and the structure of debt maturity.
    Keywords: Ability to compare financial statements, Debt Maturity Structure, Macroeconomic variables
  • Fatemeh Razmanesh * Pages 18-30
    Cash plays an important role in the survival and survival of a business unit. Firms that do not have sufficient cash for possible future investments will not incur transaction costs associated with converting assets into cash or financing from outside the company and will be able to respond quickly to market changes. So companies use more cash flow to stay competitive. On the other hand, in conditions of recession, the entity prefers to save its cash to maintain its level of competitiveness in order to achieve its goals or maintain its cash balance to withstand the negative shocks of foreign capital markets. But due to the lack of appropriate scientific and empirical evidence, the present study investigates the relationship between product market competition and firm cash holding with emphasis on business cycle adjustment. In this regard, a sample of 130 listed companies was selected and tested during the period 2012-2017. The results using multivariate regression method show that competition in the product market leads to an increase in the level of cash holding and the second hypothesis results show that the business cycle has a moderating effect on the relationship between competition in the product market and an increase in the level of cash holding. No criticism
    Keywords: Business Cycle, product market competition, Cash Holding
  • Farzin Khoshkar, Sara Sarshar * Pages 31-43
    Excessive trust as a psychological phenomenon forces CEOs to make extraordinary strategic decisions that ultimately affect organizational outcomes. The purpose of this study is to investigate the role of psychological characteristics of managers on the relationship between family corporate ownership and R&D investment. This research is applied in terms of purpose and correlation methodology. The statistical population of the study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange and using the systematic elimination sampling method, 146 companies were selected as the sample of the research in an 8-year period between 1392 to 1399. The method used to collect information is a library and the relevant data for measuring variables were collected from the Cadal site and the companies' financial statements and then Ivyus software was used to test the research hypotheses. The results of testing the research hypotheses showed that there is a positive and significant relationship between the ownership of family companies and investment in research and development. Also, the psychological characteristics of managers (management overconfidence) have a positive and significant effect on the relationship between ownership of family companies and R&D investment.
    Keywords: Family Ownership, R&D investment, overconfidence of managers
  • Zeynab Shojaei *, Mohsen Ahmadi Pages 44-57
    One of the most useful criteria for evaluating performance as well as predicting the value of a company's stock is the market value added measure. Market value added is the present value of the company's past plans and profits and shows how the company has successfully used its capital, anticipated and planned for profitable opportunities, and since improving financial transparency has improved investment issues. It becomes. Therefore, the purpose of this study is to investigate whether the quality of financial reporting has an effect on the market value added of companies listed on the Tehran Stock Exchange? The statistical population of the study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange between 1393 and 1399 and with a sample of 120 companies and multivariate linear regression, this issue was examined. The results of testing the hypotheses showed the quality of financial reporting on market value added. It has a significant and direct effect, that is, in a way, with increasing the quality of financial reporting, the added value of companies's market also increases.
    Keywords: Quality of Financial Reporting, Market Value Added, Accruals
  • Hamid Rostami Jaz, Foroozan Bahreman * Pages 58-71
    In this study, the effect of managers' characteristics on the relationship between investor behavior and investment of companies listed on the Tehran Stock Exchange was investigated. For this purpose, 130 companies were surveyed during the period 1390 to 1399. The required financial data were extracted by referring to financial statements and financial software and summarized, classified and calculated by Excel software and finally analyzed by Eviews software using multivariate regression. Findings showed that there is a significant relationship between investor behavior and management investment decisions. Management and financial literacy of management do not affect the relationship between investor behavior and management investment decisions.
    Keywords: Investor Behavior, Management, Investment Decisions, Management Financial Literacy
  • Farzin Khoshkar, Ashkan Sohrabi * Pages 72-88
    The purpose of this study is investigating the Relationship Between financial distress and financing constraints with trade credit provisions. The research is applied in terms of the type of purpose and the research method is cause and effect in terms of nature and content. The research was conducted in the framework of deductive-inductive reasoning and to analyze the hypotheses, panel analysis has been used. To collect information, data from 146 companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period 1392-1399 have been used. The results of this study show that there is a significant and positive relationship between the financial distress of the company and accounts payable to total assets; there is a significant and negative relationship between the company's financial distress and accounts receivable to total assets. There is a positive and significant relationship between company financial constraints and accounts receivable to total assets; but there is no significant relationship between the company's financial constraints and accounts payable on total assets.
    Keywords: Financial Distress, Financing Constraints, trade credit
  • Amaneh Gerami *, NARJES SHAHRI, FATEMEH ABDI, ATEFEH AHMADI Pages 89-101

    The present study seeks to find the effect of customer and supplier relationships and debt costs in Eghlid sugar factory. In order to be accountableTo research questions and also the realization of research goals, after reviewing the research literature and finding different dimensions of chain management variablesProviding and managing customer relationship, research plan and research method were determined and after operational definitions and making a questionnaireMeasuring the dimensions of the mentioned variables, 260 employees of different departments of Eghlid Sugar Factory were selected and given a questionnaire.Using structural equation modeling (LISREL), various structural models were implemented until the best structural model was eliminated.Executed models were selected. After the implementation of the model, the final research model that had better fit indices than other modelsSelected.After the implementation of the model, the final research model that had better fit indices than other modelsSelected. The results show that all the variables described and the relationships between them are direct, which is reinforced byAnd the optimization of each of them improves the reciprocity of the other variable. For example, by increasing the level of trust in supply chain management, maintaining andCustomer care improves and also mutually improving customer care leads to increased trust in chain managementDebt will be secured and reduced. Therefore, different dimensions of customer relationship management and supply chain management and debt cost asCoexistence affects each other and strengthens each other.

    Keywords: Supply Chain Management, . Customer Relationship Management., Eghlid Sugar Factory, Debt Cost, structural equation modeling
  • Abdullah Shafie Nasab *, Mohsen Ahmadi Pages 102-114

    The issue of investment sensitivity is one of the topics that has recently been considered by financial researchers. This literature is more clearly related to the financing literature and the investment literature. Each company-specific transaction has a unique amount of economic risk and tax law uncertainty; And as the transaction between economic risk and tax law uncertainty about the company's overall tax strategies increases, so does the company's overall tax risk. The economic component of decisions is actions with reactions by taxpayers (tax authorities) that lead to unforeseen tax returns. The purpose of this study was to investigate the effect of tax risk on the investment sensitivity of companies listed on the Tehran Stock Exchange. It was analyzed that the results showed that tax risk has a direct and significant effect on investment sensitivity, that is, with increasing tax risk, investors' sensitivity also increases.

    Keywords: tax risk, Tax Avoidance, Investment Sensitivity
  • Farzin Khoshkar, Mir Akbar Behnezhad *, Mitra Boeyzadeh Pages 115-128

    Some changes in the audit opinion may be considered better or worse than other comments. Depending on the direction of these statements, their impact on the quality of financial statements may change. The purpose of this study is to investigate the effect of internal audit on the relationship between changing the auditor's opinion and the quality of financial reporting. The research method of the research hypothesis is a multivariate regression model in a composite data set.All companies are listed on the Tehran Stock Exchange and using the systematic elimination sampling method, 146 companies were selected as a research sample in a 9-year period between 2012 and 2012. The method used to collect information is a library and the relevant data for measuring variables were collected from the Cadal site and the companies' financial statements and then Ivyus software was used to test the research hypotheses. The results of testing the research hypotheses showed that changing the auditor's opinion has a negative and significant effect on the quality of financial reporting; However, internal audit affects the effect of changing the auditor's opinion on the quality of financial reporting.

    Keywords: Internal Audit, change of auditor's opinion, Quality of Financial Reporting
  • Javad Einabadi, Maryam Soleimani Poriya * Pages 129-144

    Manipulation of financial reports is influenced by behavioral and non-behavioral factors. One of the behavioral factors is the personality traits of Machiavellianism and narcissism. In psychology, these two behaviors are called dark personality traits that can affect people's honesty and good behavior. Accordingly, this study seeks to investigate the effect of managers' personality traits on the tendency to manipulate financial statements. In this research, 118 companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period 1399-1399 have been studied. To test the hypotheses, Pold regression models were used. The results indicate that the personality traits of Machiavellianism and narcissism of managers have a positive and significant effect on the tendency to manipulate financial reports.

    Keywords: machiavellianism, managers' narcissism, tendency to manipulate, Financial Reporting, solid regression models